Tips stop botoi susu ?

Hi mommy2, ada tak tips nk bg ank umur 4 tahun lebih stop minum susu ? Susah sngguh nk bg stop , msti nak botoi susu gak tmbh2 suka letak puting botoi kt mulut 😭

Tips stop botoi susu ?
2 Balas

biasanye anak yang selera makan nya dgn nasi dia akan mula kurangkan minum susu.cuma time malam nk tidur je dia mintak susu botol..jadi sehari sekali je bila da nk mula stop susu botol.puan cuba try campurkan susu rizki (mamadil) separuh sachet dalam susu botol dia.yg tu buat dia berselera makan

2y ago

Ank sy ni semua dia kuat mkn tatau laa lgumna nk stop susu . Dia minum susu sehari dlm 2 3 botoi 8oz skrg ni sy try tak beli susu sja ja nk bg dia stop susu tp still dk kata nk susu adeh pening kpla

sy dlu stop botol kt ank..sy sorokkan botol die n ckp x jumpe..

2y ago

Sy ni dh buad mcm2 sis smpai susu habis pon sy tak beli kata dh hbis tp still dk cari susu nk minum dlm botoi .. pening kpla ni haa adeh