Belum rasa baby gerak

Hi mommy tmpg tnya pling lwat rasa bby gerak halus atau rsa jntik2 ,bpa weeks sllunya ya..sbb sy tgk byk mommy yg dh rsa seawal 18@19 weeks..pling lwat 20weeks..normal ka 21weeks 1day msih blm rsa bby gerak tp scan bru ni bby ok..ada ka mmy sma stuasi cm sy msi blm rasa bby gerak..frstbby😥mhon pncrhn plzz ##ingintahu##firstbaby ##pleasehelp #bantusharing #1stimemom #seriusnanya

3 Balas

Hi, untuk first baby selalunya mmg lambat rasa baby gerak. Doktor dan orang tua tua pun expect first time moms masuk 24 minggu ke atas baru dapat rasa baby gerak. Betul, ada orang rasa awal, tapi takdelah wajib dah boleh rasa baby gerak masuk 20 minggu tu. Saya first time rasa baby gerak masa 21 minggu, itu pun lembutttt sangat kalau saya tak fokus, tak sedar pun baby dah gerak. Masuk 24 minggu baru lah terasa kuat baby tendang dan berguling kt dalam. Skrg dah 34 minggu, sampai senak perut kadang. Siap tersentak lg bila baby tertendang kuat 😅 Jgn stress stress, bila tiba masanya nanti akan rasa baby gerak juga. Tunggu je 😊

2y ago

tq sis ats pgksian pglmn..lega cmtu dga so xprlu na isau dpnd ats org xsmua sma kan

malam2 sblum tido cuba sis usap2 perut nanti lama2 akan rasa angin2 cmtu hehe lain org lain effect dia. saya pregnant baby boy so dalam 19w tu dah rasa angin2 dengan tendang2 halus dia 😂

2y ago

tq sis ats pgkgsian..mula sy asa isau gk sbb frstme klu chck up misi tya tp bla da msk 21 msi blm rsa tu yg tya pndpt mommy smua

maybe dia bergerak..kita tak perasan