Selsema, sukar bernafas

Hi mommy. Sy skrg 28 weeks+. Normal ke selsema dah lebih 2 weeks, jumpa doc makan ubat pun sama je tak hilang2. Sukar nk tdo malam sbb tak boleh bernafas. Ada tips tak? Thankyou in advance.#firsttimemom #advice

1 Balas

Ada sinus ke? Saya ada sinus. Jika saya kena serangan sinus, ada ubat yg sesuai untuk saya. Tapi masa hamil saya tak kena serangan sinus. Untuk cara selain ubat, saya kumur2 dgn air garam, sedut air garam melalui hidung, biar sampai ke rongga... ala tak reti nak cakap, ermm sampai kita rasa pedih pedih manja dengat kawasan antara 2 kening tu. Hah, gitu. Kalau saya alah sejuk. Minum air sejuk lagi buat tersumbat hidung. Air cond pun kena laras suhu yg sesuai dgn saya. Elakkan makanan yg bagi kesan selsema makin tak ok/alahan. Keluar jalan-jalan ambil udara segar

2w ago

Sy takde sinus tp ni jenis selsema yg takde hingus. Hidung tersumbat mcm tu