Soalan sensitif sikit

Hi mommy. Sy nak masuk 30w. So nak tanya la. Bila mommy start shave mommy punya bulu bawah eh? Sebab apa tau, kita tak tau kan bila bby nak kluar. Ada yang kluar awal, ada yang btul2 ikut due. Adakah mommy shve stiap hari? 2 hari? Atau seminggu sekali?

6 Balas

entah lah... mcm sy setiap kali 3 hari sblom ada check up klinik or hospital mmg sy shave... malu sntiasa ye, sbb selalu x jangka bila kne seluk, bila kne check bawah tu.. snng anggaran sy sebulan sekali atau 2 kli sy akan shave ... dan jangkaan nk bersalin pon sy kne sntiasa stanby sbb dh 2 kli bersalin pramatang... mmg kne sentiasa prepare awal 😅

Depends pd puan. Ikut individu bila dah rasa panjang ke rasa x selesa ke boleh je shave. X perlu pun set rutin. Pengalaman sy masa bersalin anak first, nurse yg shave kan sampai licin walaupun masa tu x panjang mana pun 😌

Tapi kalau shave habis, gatal gila nak tumbuh yg baru. Saya ingt nanti sblm nak bersalin tu, guna shaver letrik, x shave sampai habis, tp paling nipis je. 🤣🤣

Bila da terasa dia nak memanjang je mmg akan terus shave. Kalo x sendiri akan rasa gatal n rimas. Mujur betul ada tukang shave yg prihatin.

kalau saya mmg biasa shave setiap seminggu / dua minggu. shave pakai shaver yg electric tu je. yg tu senang & tak mudah luka. depends pada keselesaan sis.

Bila bila masa pun boleh 😅 Ikut keselesaan masing2.