38weeks tapi bby asyik mengeras setengahjam sahaja..akan hilang sendiri tanpa turun tanda..

Mommy sy ad kemusykilan..skrg dah 38minggu tapi kenapa bby mengeras bhagian tengah pusat & kedudukn bby bnyk berada di bhagian kiri perut sewaktu mengeras serta keras bhagian atas pusat..bhagian bawah perut atas permukaan rahim terasa lembek.. adakah bby berada di kedudukan songsang.. hal ini agak merungsingkn fikiran sy.. Bila mengeras sy rasa sakit seperti senggugut tapi selepas stghjam hilang mcm tu je..xde turun tanda .#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

1 Balas

rasanya normal je..kalau bby mngeras kt belah ats x bmaksud bby songsang..klau mngeras skjp lpas tu hilang false contraction..kalau non stop tu real contraction..