Cecair Dari faraj

Hi mommy smua.. sy nk tye normal ke kalo sedang prgnant 4 bulan sperti sy ade kluar cecair dri faraj? Dia skli dgn kputihan jgk, tpi yg lbih bnyk mcm cecair tu jelh speti air n ade putih skit2 bile kluar..Bile nk tbatuk or kerap bjln akn ade bendalir tu kluar..Adakh ia normal ?sy prasan sjk 1 Mggu ni je ade klua.

1 Balas

Jika tidak disertai dgn warna hijau coklat, hitam, berdarah, sakit abdomen, gatal dan busuk, OK sbb hormon. just pakai pantiliner untuk pantau perubahan keputihan, minum air kosong secukupnya, bersihkan faraj dgn betul dari depan ke belakang tanpa guna sabun/ pencuci faraj, guna air biasa bersih , lap kering.

2y ago

🌻