Perut bloated banyak angin/gastrik

Hi mommy semua, sy baru 7w2d dh buat scan then Dr inform perut bloated dgn angin.. dh bagi ubat angin tapi still tak okay.. sy mmg dri dulu ada gastrik.. ada tak mommy2 yg sama mcm sy & apa yg mommy2 buat utk kurangkn angin dlm perut ni.. mlm pn ssh nk tidur sbb perut tk selesa.. please share petua2 yg mommy2 pernah buat.. terima kasih

1 Balas

Sama la kita 🥲 mkn ubat doc xjalan.. so sy bertahan tanpa ubat selama 9 bulan, get ready, nanti bila kdgn besar lagi awk cepat lapar..lmbt sikit pun blh trigged gastrik..apa yg sy buat adalah control waktu mkn. Mkn mesti on time, kalau da biasa mkn nasi, takya gatal mkn mee ke apa..😂 & kena ada spare food dgn awk, cth biskut oat ke… bila rasa lapar sikit terus mkn, kdg2 bila dok tahan tu yg buat angin..