KANCING GIGI

hi mommy semua, saya preg anak first dah 23weeks, alhamdulillah setakat ni hb normal. next month nurse cakap nak inject kancing gigi. apa pengalaman mommies semua time inject? sakit tak? takut pulak ?

48 Balas

Baru lepas kena inject dua hari lepas untuk kali kedua. Sakit sengal sengal. Sekarang masih terasa sakit kalau usik. Make sure kalau biasa guna tangan kanan, inject bahu kiri and vice versa 😊💪

Nurse baru gtwu time kene inject tu. haha. kebas kejap then bengkak rasa mcm nak demam. haha. nurse ckp ubat tu bisa sikit. 🤣

Sy sakit tgn tu sehari ja sis. Azab paling teruk adalah malam selepas dijarum tu, x bleh tdr lgsung 😫

Depend on person jgk kot..sye pun first tme preggy..trs cucuk kiri kanan..ok je blk blh drive lg sndiri..tp sblm injection nurse ad trngkn some person blh smpi dmam,kesan lebam kt tmpt cucuk n xleh angkt tgn sbb skit..

sakit time inject tu xdelah rasa sngt , tp amek masa semimggu gak nk angkat tangan sakitt oii 😂

Sy scnd injection yg skit n lnguh smpai 3hr xdpt nk angkat tngn😅😅😅 maybe sbb xprnh lgi inject sblum prgnnt ni kut😂😂😂

hi mommy..bg sy kena cucuk tu takde rasa sakit pun..biasa2 je..cumanya tgn kita akan rasa lenguh sgt2 lepas kena cucuk tu..makan masa 2,3 hari jugak la nk ilang lenguh tu 😂

Mmg kene suntik ke? Sy dah masuk 24 weeks blm lagi..

5y ago

Haha