Pergerakan baby

Hi mommy semua. Saya dh 22 week ++ Nak tanya normal ke baby kurg gerak? Movement dia tak mcm biasa. Jumaat haritu aktif start semalam & harini pergerakan tu tetiba slow. Selalunya pagi2 dh start menendang. Try pusing kiri pun tak tendang, try kacau tekan perut pun tak respon. Risau #1stimemom

7 Balas

lbih kurang mcm saya jugak hritu... lpas mkn biasa ade movement waktu baring.. tp hritu cm slow sgt.. ptg tros saya g hosp utk tgok.. tp doc n nurse ckp normal sbb kicknye slow lg.. if ade rasa was2 better pergy hosp utk check.. sbb kita xnmpk bby kita dlm perut. nnty 25w ke atas mmg akn btol2 rasa movement.. kdg2 waktu kita nk tdo mlm tu lg bby aktif pusing2 tendang2😁

Terima kasih banyak mommy2 semua. Alhamdulillah baby start aktif dah petang tadi lepas makan & mungkin pagi tu baby masih tidur lagi kot. Ataupun movement baby dh bertukar 😬 Bila nak jadi mommy ni perasaan risau kt baby tu makin kuat.

Try minum sejuk2 InsyaAllah cpt tindak balas baby.....mb time yg biasa baby aktif bertukar dah, normal kot tp apa2 pun jmpa doc kalau rasa was2 ya🙋🏻‍♀️

Sis cuba minum air manis dan try baring. Selalunya bila baring dapat rasa pergerakan

mnum air sejuk or mnis...kdg2 bila busy, kita xrsa gerak

sis psg surah Mariam ke,tgk dia respon x

check doktor sis.. sblum jdi ape2