ingin tahu

hi mommy semua, normal ke baby dalam perut 7m plus aktif bergerak?? atau ada masa dia? yang saya tahu setiap sejam or setengah jam kira pergerakkan.

9 Balas

normal. kalau rasa terlalu aktif lebih dari kebiasaan , boleh pergi klinik untuk scan tgok keadaan baby ok tak. sebab dulu nurse pernah pesan kalau baby aktif sangat dlm perut , kene risau jugak takut terbelit tali pusat

normal sma ngn sy....msuk ja 28w, mmg aktif...kdg2 dh smpai benjol2 perut kita dia tndang....nk tido paling sakit + xselesa...aktif lain mcm...sy ckup gerakan 10, kul 3-4 ptg dh complete..

kira mcm yg dlm buku pink tu, 10 gerakan dlm 12jam..baby aktif bergerak slalunya bila ibu lps makan, atau malam2..bagusla kalau dia aktif xde la kita risau..

kalau aktif yg luar biasa or ibu ada selsema/sakit tekak baik g klinik jumpa doktor..takut ada apa2 yg xkena dgn baby..

msa bby sy dlm prut pon aktif juga..kdg pagi tu je dah lebih 10 gerakan..

Yg I tahu klau baby tak aktif, sebab dia besar.. so movement dia terhad

normal #TAPSupermoms

normallah tu

Normal tu