breast ( first pregnancy )

Hi mommy semua, nk tanya bila kite bole tahu payudara ibu preggy ni dh mula produce susu, lpastu ape perubahan yg ada pd payudara ibu² pregnant? Sbb sy tk bole detct ape prubahan yg brlaku rse sakit pon tak ada skrg dh msuk 24weeks. Bole explain & share pengalaman.. tq

2 Balas

Hi , xsemua ibu yg mngndung akan alami susu dihasil kan saat kandungan 7 bulan . Tapi 100% susu ibu tu keluar dgn sendiri nya bila dia dh brsalin , baby keluar je . Kalau tak ada apa² komplikasi , doktor akan minta awak susu kan anak awak terus . Masa tu susu automatik keluar , 😉

Saya pun baru 24 minggu...minggu lepas saya sakit pinggang pergi berurut dengan mak bidan...dalam masa yang sama dia tengok kan puting dan urut kan payudara...bagi keluar..masa dia buat tue...perit tak yah cakap. Tapi still keluar bendalir la...lepas keluar tue..baru saya beli breastpump..sebab da yakin ...ada keluar susu...