Sakit Gigi

Hi mommy Semua, nak Tanya.. Kalau Gigi yang berlubang dalam keadaan sakit dengan gusi2 Tak boleh sentuh langsung.. sekarang 28week dah kandungan ...time preggy boleh cabut Tak Gigi? atau ada Tak Cara nak kurangkan rasa sakit Dan denyut2 dekat gusi .

5 Balas

1st n 3rd trimester slalunya x blh nk cabut or buat apa2 kat gg... Klu sy, dokter just suggest ltak toothpastes dkat gigi yg berlubang tu hari2, so far its work

sy baru cabut masa 20w haritu. nurse di kk bgtau 3 bulan pertama dan 3 bulan terakhir tak boleh cabut. 2nd trimester je boleh

Tumpang Tanya.. leh guna ini x ye??? Gusi bengkak lah.. lps bbrp Ari buat scalling KT kk

2nd trimester je bole..sis gosok gg dgn ubt gg sensodyne

mkn panadol