Breakout jerawat time pregnant

Hi mommy semua, nak tanya kalau muka breakout time pregnant memang tak boleh buat apa ke? Saya pergi consult pun dia tak boleh tolong sebab hormonal changes katanya. Tapi sampai bila ya biasanya? Nak nangis pun ye jugak tengok muka gini. Selama ni muka bersih je start tahu pregnant week 10 sampai harini habis dah around dagu ni. Hilang confident 😭 helppp

Breakout jerawat time pregnant
2 Balas

Kalau saya ada luka dr jerawat (sbb jerawat dh pecah / picit jerawat) saya akan letak gel gamat InsyaAllah dia cepat kering dan reda kan luka. Gel gamat sapu tu ya bukan jeli gamat makan tu atau minyak gamat.

org ckp lepas pregnant nanti elok semula. saya pun muka jadi gelap n naik juga jerawat sikit. tapi nasib baik jadi time da 3rd trimester .

2y ago

Sis pakai apa je time breakout? Puas dah saya tenyeh ubat jerawat. Biasa pakai harini esok dah kecut. Ni pakai, 2-3 hari belum tentu kecut jerawat. Muka pun sama kusam je 🥺