Spotting Brownish

Hi mommy semua, nak tanya. Kalau ada spotting during 7weeks pregnancy tu normal ke tak? I mean ada tak sesiapa yg pengalaman macamni. Sbb ada tanya jg, ada yg ada ada yg tak ada. Macam mengelirukan, boleh ke penempelan berlaku lg dalam minggu ke7? Dah jumpa 4 doctor sbb nak opinion berbeza, mostly kata normal, kalau fresh blood je baru dtg semula. Agak tricky jugak lah. Sis is confuse. #1stimemom #advicepls #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Kalo brownish mgkin drah implantation... Kalo fresh blood tkt threatened miscarriage... Sbb pnah alami 2017...masa tu dlm 7weeks...mula2 kluar spotting.. Ingt mmg implantation bleed la... Tp lpas 2 hari still spotting lg n berlarutan smpai seminggu...lpas seminggu kluar drah ketul kecik2 tp sikit je la... Then ckup je 9weeks blood clot kluar byk n bleeding almost 1 kain batik n skit perut sgt2...dah abort dah tp incomplete miscarriage..doc dah cuba kluarkan smua sisa2 tp msih ada lg.. So doc decide utk d&c...

Hi sis.. I pon sme cmnie jgak spotting brown cmtoo.. mse to I tak tau lg pregnant.. egtkan period, coz I klu nk period mmg akn kuar brown dlu then bru drah.. lpas 3 hri stop spotting to, I test upt +ve.. mse to kandungan I 5week lpas g check klinik.. then spotting to kuar lg.. smpi 6 weeks lbey cmtoo tbe2 stop..till now la.. now I da almost 8weeks da.. insyaallah xde pape yang jd.. pkir yg baek2 je tgah2 pregnant nie..jgn stress ye..

Hi sis sy alami hal yg sama lebih kurang sebulan lepas. masa kandungan 6 weeks.. 2 kali pindah klinik xde kata2 yg memuaskan.. tapi kandungan sy gugur.. mula2 spotting pastu bleeding n jatuh sndiri.. Apa yg sy nak cadangkan sis jgn la byk begerak or buat keje sbb masa sy mula2 spotting dulu sy ingat sy okay sy buat keje jugak macam biasa.. tak boleh duduk diam. Sy doakan sis n bby sihat n slamat sampai lahir ya🤲🏻 amiin

4y ago

Ya sis xmau stress2 taw ramai mommy kat luar sana if ada spotting or bleeding sekalipun bby dalam perut blh still sihat n kuat 🙏🏻

Kalau doktor tengok kantung normal & dah nmpk fetus takpa. Sy pun start spotting masa 6weeks ingt biasa2 tapi scan masa 8weeks berharap dpt dgr heartbeat tapi doktor scan kata kantung irregular & kandungan tak akan menjadi. Masa 10weeks pergi pakar & terus appointment utk dnc sbb fetus tak berkembang. Sy spotting je & tak ada bleeding atau cramping. Semoga sis & kandungan baik2. Sis jaga diri yaa.

Sy penah kene. Mula2 kluar warna koko tapi time tu fkir xde ape2 so biarkn je smpai la 2-3 hari. Lps tu kluar fresh blood. Terus jumpa doktor and doktor ckp threatened miscarriage. Mmg lps tu bedrest je and alhamdulillah skrg baby dh 19 weeks. Kene bnyk rehat 😊

Klau spotting skit n sekejap tu normal, saya pun jadi masa 8 weeks, pergi scan dkt klinik doc ckp dh nmpk jantung baby, lepastu doc sarankan makan ubat kuatkan rahim, yg penting doa byk2 semoga baby kuat dan sihat 😊