Ada tips tak?

Hi mommy semua ? ada tips tak? nak bagi baby cepat keluar (lahir).... kita dah 38week tapi still belum ada tanda lagi ? due 1/10...kalau boleh nak baby keluar awal dari due tue sebab bulan 10 nanti suami dah tak boleh balik ada exam PDRM dari kem latihan polis. ? (kalau boleh nak suami ada disisi time deliver #firstbaby) ??

18 Balas

Saya buat jln itik kat rumah, slow2 buat walaupun mengah. Lpas buat tu terus rasa contraction. Mnggu dpn jumpa doc dia check bru buka 1cm,dia suruh admit ward mlm tu utk induce esok pagi. Alhamdulillah dh selamat bersalin pd 38mnggu 5hari. Mmang doa2 nk bersalin awal sbb bdn dh tk larat hujung2 mnggu tu.

5y ago

Sama2

Sy ada baca, salah satu nak bagi cepat bersalin ialah bersama dgn suami. 🙈 ada kajian mengatakan sperma adalah natural source of prostaglandins dan utk induce baby mereka menggunakan synthetic form of prostaglandins. 🙂

Sy pom da puas memujuk wpun baru 37w sbb xlarat sgt org dah suruh amik cuti awl..tp memikirkan cuti just 60 hari mmg xla..sakit kat bwh..ptg2 da ajk suami jln kat tman pusing2 konon2 nak suruh cepat bersalin...

5y ago

Itu la..so nak try jalan itik pulak..huhuhuhu

Sama lh due saya 1.10 jugak..saya pun dh 38 week ..still blom ada tanda lagi ..mungkin baby maseh seronok kot kt dlm perut tuh😃😉

Excise sis . Banyakkan ketuk ketampi . Naik turun tangga.buat urutan kat jln bersalin. Insyaalah moga dipermudahkan urusan bersalin . Sy 40week ngam2 keluar 😅

5y ago

Amin tq sis.

Lme lg due tu 1/10... kalau ikut minggu mcm tak tally...apa2 pn smoga mommy cpt bersalin n baby sihat..bykkn exercise n jaga kesihatan..

4y ago

Sis before komen , sis scroll dulu komen2 kt bawah .. 10bln lepas da post ni hehe. maaf yeee

Due 1/10 tapi awk ckp dah 38w.. Mcm salah kira je.. Saya skrg ni dah 32w.. Due 22/9 ...

4y ago

10months lepas punya post ni puan.. hehe

Xpe sis 38 week still OK.. Saya 40 week bru die nak kuar.. Doctor dh nk induce..

Jalan itik. Isteri sy dah cuba menjadi betul 😂

Due kita sama sis..😊 saya PON harap baby DPT keluar sblm due.

5y ago

Semoga dipermudahkan amin