Hilang Selera makan

Hi mommy, sekadar nak kosngsi, ade sesiapa yg masuk trimester 3 ni tibe² hilang selera mkn tak? #ingintahu #bantusharing

10 Balas

Sama.. Kdg2 rasa nak muntah semula. Tp bila ada selera makan mmg sy makn shj. Sbb sy sekarang pun perlu paksa diri makan bila tiba waktu makn sbb selera makan kurang skg 😂 Tapi sy ada rujuk dgn nurse n doc, diorg kata normal sis sbb baby dah besar jd perut kita mcm tertolak la mcm tu. Pastikan makan kerap la spya x kekurangan nutrition ke apa. Macam sy sekarang tiap 2 jam auto lapar tapi tak ada selera nak makn. Sy makan dua tiga suap nasi dh kenyang, kdg sekeping roti dan susu segar. Ikut la mana yg sis selesa, asalkan ada makan ya

haii sama mcm sy sis. .sy pun hilang slera mkn. .berat bdn pun turun. .cuma misi pesan wlaupun xde selera mkn tetap la mkn utk isi perut sbb pregy kan. .and itu normal utk ibu pregy .

Sy dari awal pregnant sampai skrg 34w, still tak lalu makan. Tp makan jugak sbb baby. Tu pun baby kecik doc cakap 😅

mungkin sebab bayi dah memenuhi ruang di dalam perut. jadi space makin mengecil menyebabkan selera jadi kurang

saya pun sama. .jika mkn skit pun rasa nk muntah blik..smpai berat badan turun😰

normal mcm tu...ade sesetengah ibu yg alami simptom mcm 1st trimester.

Sama la tak selera makan.. makan sikit je kembung loya semua ada

Me. Sbb angin ni jadi kurang selera nak mkn, rrisau ngn baby

ada ja mcm sy,hujung2 mst makan apa xhbs...sy 32w...

Normal tu klu msk 3rd tri