hi

hi mommy ....saya ni baru pertama kali preggy . so bnyk benda taktau .. saya preggy 7week dan skrg saya cepat letih . xbole buat keja byk... pinggang sakit.. puting rasa sakig sangat . normal ke ?

2 Balas

normal sis rse mls sgt2 smpai msk pon kdg mls . ahahha tpi bila mod rjin tu dtg xbrenti buat kerja dn xrse plak keletihan ny mse tu. bila da bersih 1rumah tu rse puas sgt wlau pon da rse keletihn slps buat krje tu . kes esokn trus pengsn xbuat kerja dh . ahahha hnye msk je tok isi perot . klau mls msk mkn biskut la roti la yg sedia ad . 😅

Normal. Bdn jadi letih sakit sebab imunisasi badan menurun. Imum menurun sbab taknak bagi badan kita sendiri reject benda asing yang baru masuk badan iaitu janin kita. Nanti perlahan2 badan akan okay. Kalau penat letih, rehat jgn paksa diri. Just enjoy. Semoga dipermudahkan sepanjang preggy n melahirkan nanti :)