Barang baby.

Hi mommy, saya konfius nak beli botol susu yg macam mana. First baby. Cadangan pls. 🙌

21 Balas

Sy beli Avent Philip yg set utk newborn tu. Alhamdulillah ok je baby guna. Tp elakkan guna waktu dalam pantang sebab takut baby nipple confuse nanti taknak direct feeding pulak. Kalau bekerja, 2 minggu sebelum tu dah boleh start guna botol utk biasakan baby. Sebelum tu banyakkan directfeed je dengan baby

Sya pakai AVENT NATURAL bgs baby rasa MCM bkn susu botol. umur sebulan dh bagi botol campur BF Dan formula bkn Tak nak bagi full BF tapi Tak cukup lps pantang lagi lh sejam pump 2oz je dpt. Then 3month fully formula dh and change to botol AVENT CLASSIC sbp baby dh Tak suka NATURAL.

Sy guna tommee tippee, puting dia sy tkr pda pupici size tomme tippee..sbb puting tu slagi baby x hisap dia xkluar susu.. Bla baby hisap baru susu kluar..xde lah baby cepat tersedak.. kwn yg sy suggestkan sbb dulu anak slalu t'sedak bla hisap susu

Sy biasakan bby dgn botol2 murah mcm fiffy ke disney ke ape2.. Sbb senang murah.. Puting n botol pon boleh tiap2 bulan tukar.. Xyah pening kepale 😅

Now this byk je brand botol susu. Pilih je dr yg mahal n murah. Mcm saya,saya suka brand NuK n tommie tippie. ikut kamampuan mommy jgak.

tk kesah yg mne.. klau bru lahir pkai botol 4oz, dh besar boleh lh pkai yg besar

kalau boleh beli yg wide neck. ia seakan puting breast kita.

4y ago

Anakku pun ada yg wide neck..murah jee

Mana2 jenama sis yang penting sis rasa ok.

Beli pigeon atau avent .