Preggy mommy nak tanya

Hello mommy 🤗 saya dah pregnant 11 weeks tapi perut kecil je cuma lepas makan baru nampak baby bump . Lepastu berat badan saya turun mendadak dari 43kg ke 38.5kg adakah ini normal ?#bantusharing #seriusnanya #firstmom

9 Balas

normal puan di awal² kehamilan..sama macam saya dlu masa awal² pregnant..52kg jaa...skarang dah 68kg nurse plakkk bebel sbb berat naik melampaui batas🤭🤣🤣🤣hah dlu x nk mkn sngt mkn ja muntah ..skarang bila dh lalu makan berat naik ssah plak nk turun ..terpaksa laa buat daily bp bnyak² kali...5 hari beturut²..astu x turun² jgakk buat lg daily bp..sampaii 5 6 kli dah ulang daily bp..bayangkan sekali daily bp sama dgn 5 hari kna buat..kalau 5 6 kali kna ulang daily bp..dah bapa hari dh ulang alik kk buat daily bp saja..soo lama² jmpa dokter n doktor trpaksa la amik darah sbb diorang nak lg detail pasal kenaikan berat badan yg melampau ni🥴🥴😂harap² sihatt laaa n keputusan darah pon ok xdak yg series...semogaa mommy jaga kesihatan ya..nanti dh laku makan berat dh naik jgn terlampau naik plak🤣kang ssah🤭🥰

3y ago

HAHAHAH tapi first trimester saya takde mual atau muntah , makan pun normal tapi tetiba berat badan drop macamtu sekali

same.. tp berat turon sekate jekk.. booking 70kg.. 11w 69kg.. 15w 68kg.. doc geleng kple berat makin turon tp baby kemain active sihat alhamdulillah.. now dah 17w6d.. dah berfutsal dlm nie dahh.. 🤣 babybump sy pon 16w baru ad tp strt 16w tu.. mendadak naiknye dah teros kene beli sluar baru.. 😂😂😂😂 #firstBorn

Saya pun esok dah masuk 11 weeks. Perut nampak macam buncit dekat lower belly. Tapi kecik je. Kadang2 rasa macam tak berubah pun. Berat pun sama je 45-46kg. Tak naik2 lagi. Pelik jugak. Saya first mom 😅

Perut kecik ke besar, tak payah risau. Asalkan anak dan mak sihat. 1st trimester mmg biasanya turun berat sbb alahan. Nanti 2nd trim tgk la berat naik sbb selera dah maiii 🤣

awal awal gitu la tambah kalau alahan teruk. saya hari pun gitu turun dekat 4kg dalam seminggu. sekarang ni naik pula sampai doktor tanya awak kuat makan ya sekarang 😂.

Selalunya awal2 preggy berat mmng turun , tpi nanty dh third trimester tahan je lh telinga kna bebel dngn nurse sebb masa tu berat akn naik cepat sngt

sye pun cam tu jugak tp skrg dh 28mggu perut dh ke depan..tp Masih org ckp xnapok perut😁takpe jji baby kite sihat..

1st trimester kalau ada muntah2 mmg berat turun.. nti dah ada selera makan oklah beratnya..

Normal klu xde selera mkn. Nanti akn naik semula.