Beli barang baby walaupun baru nak masuk 5 bulan

Mommy out there, ok tak beli waktu sekarang? Sekarang nak jalan pun laa malas. Risau kalau bertambah bulan bertambah lagi malas 😂

11 Balas

okey je , saya masuk 4bulan dah beli sikit2 puan .. ikut kemampuan dan bajet masing2 kan , beli awal ni bagus sebab senang nak prepare .. misi saya dulu pernah pesan kadang2 ada yang bersalin awal tulah kena sediakan sebelum masuk 7/8bulan ..

sy pun dah beli complete brg baby. br 24w😂 beli pun sume kt shopee sbb malas nk jln dah. kt shopee lg murah2 pulak tu. seller dia momohouse. mmg murah. jimat banyak

boleh sis beli sikit2 nnt x terasa sgt.. sy nk start beli lps tahu gender sbb skrg dr masih was2 tu yg sy x beli lg.. sy pun 5 bulan lebih jugak😅

Saya baru beli last weekend, kandungan 23w, tp beli yg kasar je dlu, stroller carseat baby swing dgn bottle set, yg lain blm lg,

beli sikit2 tak terasa sangat duit keluar. lagipun sekarang banyak offer atau expo mami & baby. boleh berjimat.

sy skrg dah masuk 6bulan.. barang baby semua dah complete.. tinggal barang berpantang je sy masih survey2..

okay je, hak sendiri kan. saya pun beli awal ,beli sikit2x je semua sbb tamau npak duit keluar byk . 😂 .

2y ago

Betul 🤣 sikit sikit lama lama jadi bukit 😂

ok je beli barang.. sy pon 5 bulan dh beli brg sikit2 😂😂 xsabar nak jumpa baby ☺️

betul beli sikit2. bila tgk list n harga, byk kos. lgi2 1st time mom kan.

Saya 23 weeks (5 bulan) barang baby dah 70% complete😁