36weeks rasa macam tak cukup nafas

Hi mommy, normal ka dah 36 weeks asyik rasa mcm tk ckup nafas, especially bila baring .. kadang2 nak bernafas pun rasa semput apatah lagi nak tarik nafas panjang . baby pulak aktif bergerak . asyik rasa nak buang air besar ja . #firstbaby

16 Balas

sya baru 21week nieh pun dah semput awak lain mcam rasa dia mengandung anak ke 2 nieh perut besar dah walhal bru 21week 😅 masa first baby ok je 8 bulan baru rasa semput... apa pun tabah lah kit demi c comel 👶🏻

2y ago

amin

normal mommy. saya pun 36 weeks, selalu rasa susah nak bernafas lagi² masa baring. buat kerja sikit da tak cukup nafas😅 so saya selalu baring mengiring, banyakkan minum air masak☺️

normal je sis..saya pon pernah kena MCM sis tu..rasa pendek je bila kita bernafas lagi² Times kita baring..memang tak cukup bernafas rasa nya..saya pon dah 36week 3days

2y ago

Semoga dipermudahkan urusan mommy ya ..

sy yg 27week pun rasa mcm tak cukup nafas .. nak solat pun rasa mengah dah .. nak baring apatah lagi .. rasa mcm semput ... tak selesa sgt .

Baring bantal tinggi sikit sis, saya pregnant kali ni selalu kena batuk selsema bila baring bantal tinggi sikit baru ok sikit boleh bernafas

2y ago

baik sis, tq bg tips .

t awk buka utube cari teknik pernafasan masa mengadung.. sbb kalo kita napa's xbetul oksigen kurang bahaya juga utk baby Dan ibu

2y ago

tu la, kdg2 risau juga takut bahaya kan baby .. tq sis, nanti saya cari

kalau saya selalu tidur tinggi kan kepala dan kaki baru selesa pastu letak bantal kat belakang sebagai sokongan untuk belakang ..

2y ago

sama-sama puan

rasanya normal..kalau mengaji pun kadang2 saya tercungap-cungap nak habiskan ayat 🙈

sama la...bila baring je susah nk bernafas baby plk sllu mengeras 36weeks

normal gak tpi klau hb low tu kira tk normak

2y ago

kadang tu dok saja2 pun boleh pening tetiba