Baby 6 bulan

Hello mommy, nk tanya la, baby dh msuk 6 bulan 12 hari, first day bagi bubur nasi kosong blender.. anak nangis tak mahu makan, dia muntahkan balik, sampai la hari ke 3 saya buat bubur campur lobak dan ayam pon sama dia tak mahu makan, buntu fikiran saya. Last saya dah fedup, saya belikan nestum beras untuk dia sbgai percubaan, masih dia tak mahu makan juga, menangis nangis.. sekarang saya pun tak tahu nk bagi makan baby saya mcm mne.. bagi juga tapi bila nangis saya terus stop la , saya dah cuba pujuk mcm mcm cara, sy stop sbb dia jenis kuat mengamuk, kuat menangis.. dari lahir jenis high demand. Buntu fikiran nk bagi makan mcm mana, sesiapa ada pendapat mengenai kebuntuan saya ni. Tq semua. #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

12 Balas

tkpe klw baby blom nk mkn. sbb die msih brgantung dgn susu spnuhnya. mknn x bg die kenyang pon. klw die tknk bubur, kenalkan die dgn biskut/puff utk baby sesuai umur 6 bulan. mungkin tekstur tu die nak

8mo ago

itulah mommy skrg cuba bgi buah, alhamdulilah dia ok, cuma buah pisang je dia mahu.. tkplah jnji dia mkn skit skit.. risau berat x naik je.. will try to tukar tekstur, mungkin dia ada kesukaan dia yg kita tak tahu