Baby 6 bulan

Hello mommy, nk tanya la, baby dh msuk 6 bulan 12 hari, first day bagi bubur nasi kosong blender.. anak nangis tak mahu makan, dia muntahkan balik, sampai la hari ke 3 saya buat bubur campur lobak dan ayam pon sama dia tak mahu makan, buntu fikiran saya. Last saya dah fedup, saya belikan nestum beras untuk dia sbgai percubaan, masih dia tak mahu makan juga, menangis nangis.. sekarang saya pun tak tahu nk bagi makan baby saya mcm mne.. bagi juga tapi bila nangis saya terus stop la , saya dah cuba pujuk mcm mcm cara, sy stop sbb dia jenis kuat mengamuk, kuat menangis.. dari lahir jenis high demand. Buntu fikiran nk bagi makan mcm mana, sesiapa ada pendapat mengenai kebuntuan saya ni. Tq semua. #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

12 Balas

awak takpee.. utk permulaan ni mknn utk bahy tu bukan utk bagi kenyang, tapi utk baby kenal2 tekstur makanan pejal. So its okay kalau 23 suap je memadai. Sambil suap dia, sambil main² dgn dia, biar dia dalam mood happy time nak makan tu..

8mo ago

itulah.. hri hri sy mencuba cuba walaupun reaksi dia ttap sme.. smoga akn dtg dia ok dh pasni.. thanks mommy atas positife comment..