Cucuk perancang depo firstime

Hi mommy .. nak tnya spe kt sini ada ambk perancang cucuk depo & ad masalah period berpanjangan . Ada masalah ke yee. Rasa x normal plk kne period yg lama ni. Ad spe2 tak mcm situasi sy. Risau pn ada skrng ni . Apa mommy buat yee. Firstime ambk perancang lepas beranak kn ank no 2 ni. Tolong sy mommy .

2 Balas

saya pun kena macam tu over 3 weeks period tak henti henti makin lama makin banyak. tapi saya dengar kalau bleeding berpanjangan maksudnya ubat perancang tu tak sesuai dengan kita. depo kan every 3 months, nanti next appt untuk cucuk cuba awak tanya pada dr, cadangan dia macam mana.

4d ago

Sy pun first time ambik depo, period lama jugak nak dekat sebulan. Ingatkan normal 😢 nnt sy pun pg check la, tak lama lagi 2nd time cucuk depo.

Sya pn mcm tu priod brpnjangan lpstu kluar skit je..tpi nurse kta lgi bgus klau x dtang period..klau dtng period ni kena alert ngn hari subur..tpi klau sis rsa period lma sngt nnti next oppt tnya nurse..sya priod pnjng smpai 15 hri tu pn 2 bln sekali bru dtg

1mo ago

Iyee btl. Kluar sikit2 dlm seminggu . Lps tuu minggu ke 2 dy kluar mcm normal laa. Tapi x penuh pn pad . Risauu sbb xpnh kne period lama . Rasa x normal plk. Tu laa nk kira waktu subur pn xthu dh klo gini🤭 . Cucuk depo ni bru yg pertama. Next nnti kne tnya doc mcmne