Usia kandungan tak sama dengan kiraan last day period

Hi mommy to be. Nak tanya korangg . Semalam saya pergi scan dkt swasta dan sptutnya kandungan saya 7w 3d tapi bila scan baru 4w 3d. Doc cakap salah satu faktor jdi mcm tu sbb tak tally dgn kiraan period sebab period tak teratur . Tapi kantung comel elok je doc ckp. Doc suruh repeat scan 2minggu lg. So saya nak tanya patut ke saya pergi kk untuk sahkan sbb kk kan dah boleh buka buku 8w ke ats? Sebab ada dgr kes kdg swasa dgn kk tak tally . Boleh bagi pendapat? First time pregnant. Thank you semua

Usia kandungan tak sama dengan kiraan last day period
1 Balas

Kk biasanya buka buku pink 10-12 week. nanti 10week yang sis kira dari jangka period tu. sis pergi je Kk. Nanti Kalau betul baby kurang week dari sepatutnya KK akan inform. pastu kena datang bila cukup week betul. sebab kk akan kira size kantung baby. Saya masa tu ada spotting week 6, pergi KK, kk cakap kalau tengok size kecik sangat mcm baru 4 week. kena datang lagi sebulan pulak untuk buat buku pink & check

1y ago

oo yeke. kandungan awk dh okay?