Boleh puasa ke?

Hi mommy, nak tanya kalau kita pregnant then tengahari tu ada bleeding kena teruskan puasa ke or boleh berbuka? Then kena mandi wajib ke? #firstmom #firstbaby #SendHelp

9 Balas

Any bleeding/spotting waktu preggy kena cepat-cepat check kt klinik/hospital sis..saya haritu spotting sikit pun terus pi klinik sebab takut dan risau..spotting or bleeding mungkin normal/tidak pada seseorang tu..better pi check..dan tak perlu mandi wajib kecuali nifas

Sbaiknya sis..x perlu puasa if pregnant, posa blh gnti/byar fidyah tpi if tjdi apa2x kat baby.. kn lgi ssah,kita rsa ok sbab kita org dwsa tpi keadaan dlm perut,kita xtau mybe akn melemahkn bayi.

bleeding masa hamil tu bukan period jadi tak perlu mandi wajib. kalau risau psl baby boleh je berbuka

Any type of bleeding masa pregnancy kena pergi hospital terus, sis. Bahaya tu.

Tak perlu puasa sis kalau ada bleeding ke cramp or sebarang komplikasi.

kalau sis tak risaukan baby teruskan jela berpuasa. tak perlu pn mandi wajib

Kena terus pergi ke hospital sis

pergi spital sis check.

Jumpa doktor ya.