Positif covid

Hi mommy. Nak tanya apa yg perlu sy buat bila positif covid. Dah pi klinik dr hanya bagi ubat penadol ja untuk demam. Skrg sy ada rasa tak selesa dkt bahagian perut lagi2 bila batuk kuat sangat. Sy pgnant 15week. Harini perasan bila muntah dan buang kahak ada lendir darah. Sy risau terutama dekat bby.

5 Balas

haritu sy kena covid, sy ddk rumah je rehatkan diri sbb tak larat even nak pergi hospital. kita as mommies kena sentiasa fikir positif dan kuat. sy juga ada sakit bahagian perut. after kuarantin baru pergi check, alhamdulillah semua normal. if betul betul teruk baru pergi hospital sbb skrg buang masa pergi hospital sbb doktor suruh balik je. check bpm dgn oxigen level juga everyday pkai oximeter ye. semoga cepat sihat

4mo ago

terima kasih awk. alhamdulillah skrg sy dah sihat

Saya pun pregnant 15 weeks and baru tadi dapat tahu positif covid. Dr ada maklum jika demam berlarutan selepas makan ubat, berlaku pendarahan, sakit di bahagian abdomen (perut) perlu rujuk segera ke emergency, hospital

terus pergi emergency je awak, mcm sy sblm ni kena covid terus ke emergency sbb muntah2 kurang air. kena stay ward la utk isi air dgn dorg pantau kandungan tu.

kawan sy dy demam , lpastu cek covid , kena duk rumah 5 hari , mkn ubt yg doc bg , lepastu gap sikit brp jam , minum air klpa , insyallah hlg

pergi emergency je awak, tengah pregnant kan risau