Baby Angin / Perut kembung

Hi mommy.. nak tanya, apa punca & solusi badan baby angin? Perut baby saya asyik kembung lately nii. Saya dah cuba tuam perut baby selepas mandi. #newmom1stbaby

4 Balas

punca boleh jadi sbb menangis angin masuk, & masa menyusu. boleh buat urutan ILU tiap kali lepas mandi/tukar diapers. urut tapak kaki & buat urutan basikal. kalau full bf, ibu elakkan makan benda berangin

1y ago

noted. terima kasih ya

Kalau anak minum susu formula, make sure bancuh susu jangan goncang botol. Lepas mandi urut perut baby. After menyusu kena sendawakan baby ya jgn tinggal 🫶🏻

1y ago

Goyang kan jer botol tu slowly. Ada juga yang stir guna sudu but make sure bukan sudu besi.

urut perutnya.. blkgnya.. betisnya.. tapak kakinya.. klau anak bf.. mohon ibu jaga mkn..

1y ago

baik. terima kasih

urut badan dan perut..si ibu kalau breastfeed anak,jaga makan.