Bintik merah di belakang badan bayi

Hi mommy, nak tanya apa punca bintik merah di belakang badan bayi. Dah try eliminate possible factors dari segi makanan just in case allergy makanan. Cadar dan tempat baby baring dah dibersihkan. Ruam hanya di belakang badan, tiada demam, selera makan dan minum susu ok. Baby juga aktif. Adakah ini ruam panas disebabkan cuaca panas akhir-akhir ini?#firsttimemom

Bintik merah di belakang badan bayi
1 Balas

Ya sis. Ruam panas. Bila baby berpeluh akan naik ruam panas. Saya on aircond taknak bagi anak berpeluh. Kalau tak, habis naik ruam kat kepala dengan leher