Tungku berpantang

Hi mommy nak Tanya ada tak dalam ni pernah guna tungku elektrik??okey tak guna tu ada risiko tak..sebab sy tengah servey nak cari tungku ntuk berpantang nt sy berpantang dekat umah sendri nt..Dan lgi satu set berpantang yg mana ok Dan klau blh sy nak tau penting ntuk guna msa pntang sja boleh sggest tak ..tq mommies..#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

6 Balas

Tunku lps bersalin bru sy beli sis. Sbb tktau bersalin normal ke tk. Yg elektrik tu ok kot tp bg sy lg suka yg batu tu. Lg feel ha gitu. Nnti pantang ad yg tlg jga tk sis. Kalau sis sorg2 yg elektrik lg OK senang buka plug je. Ringan pun ringan tp tula bg sy tkde feel. Bhgn tajam batu tu sedap sikit bertungku. Set pantang sy beli minyak nona roguy dgn losyen mustajab panas tu je. Ni nk urut2 badan je. Set pantang lain tk terguna pun. Bg sy plg penting nk berurut jela. Pantang sy buat ni je.

9mo ago

msa bpntang nt suami dpt cuti Dua mggu jer boleh jaga sy .. slbihnya sy kena buat sdri lpas tu..oo rgan ke..sy ngat berat.. tya sbb suami sggestkn lektrik dia kta mdah sy pas dia strt kja nt..

sye guna tungku elektrik tu. tp dy bantal yg dipanaskan je. sbb berpantang sendiri, alhamdulillah la senang je guna tu. sebelum mandi, cas dulu, lepas mandi tutup, terus tungku. set berpantang sye beli jnme ummialya dekat shopee. ada bnyk set boleh pilih. sis boleh pilih brg2 yg sis nk pakai. pada saya berbaloi. sye pilih set rm120 ada baby oil, uncang mandian herba, sabun herba, pilis dgn param. semua sye guna habis masa berpantang.

9mo ago

nt sy servey shoppe tgk set bpntg ..byk yg sggest lktrik ya ..AP pn tq sis shring

sje nak share... sye pggl CL utk smggu je so sye btol2 pantg dlm tempoh tu je.. mcm btungku, pakai pilis (losen panas brand sari ayu), mandi uncang herba.. lps dr tempoh tu sye da xde amalkn pape.. bengkung pun pki smggu je.. stokin la pki lme sikit.. walaupun mak sye jge tp kte sbgi newmom pun bkn nye 100% rehat tbaring je.. so sye buat ape yg sye selesa smasa pantg nie..

9mo ago

Ye, CL yg sediakn semua.. sye cuma sdiakn bengkung je.. sye bli bengkung strap brand v-asia.. brand tu yg palg murah kt shopee

sy guna time 2nd baby. okay je. xde lak risiko pape. skrg baby pon dh masok 9m. cuma sy pernah tnya doctor. sbb perut jadi kecut dn mcm nmpk berkedut. sy jadi takut. doctor kata awak tungku ke. sy ckp ye. dia kata sebab tu jd mcm tu. dia xbg tungku

9mo ago

ok gitu sis shring...gitu nt sy kna buat plihan btul2 la sma ada na lektrik pnya atau batu

yg eletrik tu ok. cas je. pstu blh pkai. tp tk boleh trlebih cas kot .. klau batu ssh renyah sikit.

Saya first mom due November. Saya pun berpantang sendiri dan akan guna tungku elektrik.