Calcium yang diperlukan

Hi mommy and mommy to be. Kalau yg tk minum susu, ape makanan lain utk tambah calcium ? Any suggestion ?

6 Balas

Sy makan blackmores calcium dri masuk second tri. Sbb memang tak minum susu. Sy tanya nurse KK dia kata boleh je. Tp apa2 ikut nasihat doktor ya. Kalau x dpt calcium ya robbi sakit sgt badan. Trutama masa bangun tido. Sakit urat apa smua. So cepat2 dptkn calcium ya.

2y ago

Kalau sy rasa mcm tepung je. Terus telan makan. Cumanya pilnya agak besar. Xde muntah pun sy makan. So far okay sajaa

awak pregnant brpa weeks ? sllunya dktr akan bagi ubat calsium di usia kandungan 26w tak silap ataupun 25w .. mkan smpai bsalin..sy skrg 30w ambil ubat calsium yg color peach dktr bagi shingga brsalin

2y ago

Okey, tq sis bagi info

Ni mungkin agak kelakar, tapi ni betul. Saya makan yougurt calcium. Yang untuk kanak kanak tu. Betul ii berkesan.

saya check up di klinik swasta Dr bg Calcium Surbex

sy consume pill calcium tu. yg doc recommended.

Kaksium Bio-Life. kurang urat2 tegang huhuhu