Anak nicu takde susu badan

Hi mommy, macamana nak rangsang susu badan kalau tak dapat skin to skin dgn anak sbb anak terus masuk nicu? Siapa yg ada pengalaman boleh share? #bantujawab #firstmom #ingintahu #bantusharing

3 Balas

anak bbrp hari ni kan? keep marmet 10-20 min tiap 2jam. kalau sy dulu bila marmet susu dah start memancut baru guna pam. tu pun masa dekat 2w jgk..if pam awal2 pengalaman sy bazir susu je sbb banyak melekat kat corong la botol la., sedangkan susu bbrp titis tu sgt berharga penting untuk baby💕

5mo ago

marmet tu BI dia hand expression.. perah guna tangan

pengalaman sndiri. awal2 tu sy marmet dlu untuk dptkan susu colostrum. bila dh susu makin bnyk hari ke 3 dan 4 sy start pam 2-3 jam skli. alhamdulillah dpt lah dlm 1 ke 2onz stiap kali pam dan ckup untuk ulang alik hntar susu kt baby di nicu.

5mo ago

Okey baik, tq sudi share

marmet sis. kena keluarkanlah susu tu. baru badan dapat ransangan

5mo ago

Owh okey baik