perlu ke kita makan jamu?

hi mommy. kita perlu ke jamu sebenarnya lepas bersalin? untuk kuat kan rahim ke apa. atau ada cara lain?

5 Balas

sy mkn nona roguy.sbb nona roguy dia bukan jamu.dia guna rempah ratus masakan d dapur je.sy mkn dlm lpas 2 mggu bsalin.tpi apa² sis tny nurse sis ya.sy tny dh nurse sy.kata ny blh tapi tggu lpas jaundis bby habis n seeloknya hari ke-30 bru blh mkn.

hati² kalau nak minum jamu. lagi² yang menyusukan baby dan baby ada kuning. sebaiknya tanya dr sebelum makan jamu kalau baby ada kuning.

saya minum jamu godok. macam air teh je.. tp masa awal kelahiran saya x minum. lepas anak x jaundis baru minum

tak perlu pun. cukup dengan jaga makan minum, inshallah sihat dalaman dan luaran.

Xperlu jamu.. tapi mom mungkin boleh ambil vitamin postnatal..