mummy mummy , boleh ke vaksin selepas cucuk kacing gigi beberapa hari lepas ? ad kesan apa² tak ?

11 Balas

InsyaAllah boleh sis. Masa checkup baru2 ni misi terus decide nak cucuk kancing gigi, gap antara cucuk vaksin for 1st dose dlm 4 hari. And cucuk kancing gigi dkt lengan yg sama hehe. Alhamdulillah takda apa apa effect cuma lenguh sikitttttt je

boleh,saya ambik cucuk kancing gigi,selepas 2 hari dapat panggilan cucuk vaksin.cucuk kacing gigi belah kanan,vaksin belah kiri.yg belah kiri x de rase apa2 normal je,yg belah kanan tuh denyut sengal gitu.

Klu puan ada masalah mcm hyperthyroid ke apa better tny doktor yg check puan boleh ke nk vaksin lepas cucuk kancing gigi. Tp ikut kata doktor sy, secara general takde masalah pun.

sy amik vaksin dlu.. lpas dlm 3-4 hri kot, sy ad checkup , nurse terus suh cucuk kancing gigi.. sy tnya nurse bole ke sbb bru amik vaksin? nurse ckap xde masalah.. ok je

Saya vaksin dos kedua hari Isnin. Khamis tu kene cucuk kancing gigi. Alhamdulillah ok je cuma rasa lenguh tangan je. Nurse prefer cucuk bahu yang berbeza

Saya terima suntikan kancing gigi sehari sebelum vaksin, dan alhamdulillah ok je takde kesan ape2, skrg dh complete pun dua dose.

saya pulak rabu lepas cucum vax 2nd dose. esoknya cucuk kancing gigi. sister kata sekali jalan terus. senang🤣

sy cucuk kancing gigi hari yg sama dengan vaksin, selang stengah jam je, alhamdulillah xde side effects langsung

Boleh je coz sy ambik kancing gigi pg n kul12. 30 ambik vaksin dose 1..alhmdulillah ok.. Bby pun aktif

Blh je sis.. sme dgn sye. Hihihi selang 4 hari je. Cucuk vaksin lps cucuk kncing gigi. Hihi