fasting

hi mommy, kalau 7week dah boleh buat buku pink ke? nak tunggu 10week tapi risau nnt bulan puasa. kita duk tahan lapar. baby nnt tak tau macam mana dlm perut. sekurangnya kalau buat buku skrg, boleh check up dalam bulan puasa ni kan? macam mana ya..

23 Balas

Sebelum sy nak buat buku pink, suami call KK dulu bile boleh buat buku pink, then KK bagitau die mintak pergi scan ke klinik swasta, ade hearbeat semua, baru call balik KK untuk buat appoinment. Mase tu sy da 8weeks dan 4x sejarah gugur.

4y ago

Sy search kat google je.. ☺️

Call klinik yg awak nak buka tu. Sy ritu call klinik desa masa 6 weeks. Nurse bagi tarikh buka buku masa 10 weeks walaypun ada masalah kesihatan. Bergantung pada klinik kita nak pergi tu, ramai org ke x...

Call je klinik yg dekat ngn awak. Buat appmnt. Saya call klinik desa masa 6 minggu. Kemudian dia call semula suruh dtg msa dah 8 minggu. 💖 Risau jugak bulan puasa ni mabuk nnti. 😅

Depends pada klinik yang awk nak pergi..cuba call kkia dulu..sbb mcm sy pengalaman kali kedua mengandung saya call klinik dulu..dia kata datang masa 10 weeks..setiap klinik berbeza2..

ada sesetengah klinik kerajaan dia bagi bukak buku pink 8weeks an above..if swasta pulak 12 weeks. sebab saya pun tunggu appointment utk buku pink 😅

5y ago

Betul..sy dtang klinik masa 7 weeks dia tak terima..suruh dtg masa 10 weeks.

Sy bukak masa 10mggu..tp disebabkan sy ada history gugur 2x sblm ni..so doc sarankan xpyh puasa..msa tu 10hari nk raya dh 😁 xdala kna ganti bnyk sgt

Saya pernah bukak buku 5weeks, tp masuk 7weeks gugur. Ni pregnant dtg nk buat buku haritu time 7weeks, tp nurse suruh dtg time 12weeks

Hi.. better sis call dlu kkm sbb sya prnh dtg buat buku..nurse srh blik tggu kndgan 10 week..br la drg srh buat buku..

Boleh,xde masalah. Buka buku awal bagus senang nak pantau. Saya buka buku pink utk ank ke-4 nie seawal 7 minggu juga.

5y ago

Boleh jadi juga. Klinik swasta ke kerajaan? Biasa kerajaan xde masalah buka buku awal.

Ira seawal 4minggu da buat buku pink, bln puasa xgalak puasa, kesian janin bru nak membentuk dan perlukan zat.