Luka Episiotomy

Hi mommy, jahitan luka episiotomy belah bawah rasa macam tegang so saya check tadi try tengok and nampak benang mmg tegang sbb kulit tertarik dari dalam. nak buat apa kalau jadi macam ni? ada tak yang sama macam saya?

1 Balas

Saya dlu kan sis ,doktor buka sbb last2 bkas jhitan tu lebam, kembng, nasib x bernanah. Ada benang yang sdh tbuka lah msa tu. So doktor sarankan sya lbih baik buka benang, Dan kmi akn buat check up, bersihkn untuk elkn jgkitan kuman. Slspas 1 mggu ada okey. Ddk pun okey dh, sya pkai products fefet yg viral untuk keringkan luka sya.