Detail Scan

Hi mommy hehehe maaf nak tanya, kalau kita buat detail scan nanti, ada kemungkinan boleh nampak gender baby sekali ke? And macam mana cara nak bagi baby bekerjama dengan kita ya untuk scan? Kena makan aiskrim or benda sejuk sejuk manis ke? Hehehehe terima kasih 🥰#bantusharing #pleasehelp

8 Balas

ya.. boleh.. semua boleh nampak.. nama details scan.. mmg details.. semua sono bgtau.. smpai urat darah baby.. kalau sy xde mkn ape2 pun.. just pujuk je dia..mmg xmlu la tunjuk jantina.. tp muke plak dia sorok2 sikit.. ade tgn.. haha.. mcm2.. muke masam bebenor.. tp xrugi la buat tu.. sy buat details scan + 5d..Alhamdulillah.. baby sihat2 je.. syukur.. semua normal.. cume fungsi atau tidak tu tggu lahir.. smpai jantung ngan otak dia check.. jari jemari.. semua la..

2y ago

kalau sy.. asal RM180.. promo dapat RM160.. Harga atas klinik.. sy jumpe range harga RM160-RM220.. kalau selangor lain rasenye .. ni ganu..

Sy baru buat detail scan isnin lepas. Baby 22w. Kalau baby bg kerjasama, memang boleh nmpak gender baby. Sy haritu baru lepas mkn tgh hari. Lepastu mkn ice cream pulak. Perut baby bulan penuh sbb kenyang haha. Alhamdulillah dia bg kerjasama nmpak la gender baby. Cuma baby genggam jari je so tk nmpak sgt bila sono nk kira jari. Marah nau kena kacau haha. Moga dipermudahkan urusan ya!

2y ago

Hahaha bestnyaaaa bila baby bagi kerjasama. InshaAllah, doakan ya anak baik baik aje. Dari segi badan semua. & semoga urusan sis dipermudahkan 🥰🤲🏻

Cannot brain mcm mana makan benda sejuk2/manis boleh pengaruhi tindakbalas janin? Kn makanan turunnya di perut, bukan di rahim. Bila suhu sejuk bertemu dgn suhu badan, it will be equilibrium.

2y ago

Ya masa sy scan tu 1st tri la sis, bukan dah besor. Time awal2 pregnancy, doc sendiri suruh pergi kencing dulu, jgn simpan. Lol

saya buat details scan doc nmpk girl.. tp dia ckp ayat #mcm girl.. cm doc tu tk yakin pla jntina bby wlupn detail scan.

2y ago

nti 26 week 4 days repeat scan.

sebelum pi check makan benda manis manis and air batu bagi baby aktif inshaallah baby bagi kerjasama 😚

2y ago

Hehe ok sis terima kasih ya. I will try 🥰

Baby saya pemalu, tak buka kaki dan tak berapa aktif. Tak nampak la perempuan ke lelaki.

2y ago

Hehehe risau ni, nak suruh baby tunjuk, mau dia pemalu. Dia sorok je 😂

ye boleh nampak gender. Makan benda sejuk. Biar dia gerak.

2y ago

Hehee ok sis thanks. 😍

bole

2y ago

Hehe ok sis tq