KIRA GERAKKAN BABY

hi mommy , harini sy dah 28w 1days . Mmg dah start kira gerakkan baby kan , boleh tau mcm mna nak kira gerakkan baby dalam 1jam tu kalau dia gerakk bykk kali dkira skali ke atau kena tggu jam strusnya 😅 biasa baby jarang gerak siang kdg tendangan halus2 je , risau pula sbb 2 3 jam skali gerak . Maaf sy first baby trma kasih #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

First, mummy boleh try guna Kick Counter dekat app theAsianparent. boleh keep on track daily. nak tahu berapa kali tu, kalau dalam range 1 jam banyak kali tendang atau gerak, anggap dalam 2-3 kali je. then tengok pulak next hour.