KIRA GERAKKAN BABY

hi mommy , harini sy dah 28w 1days . Mmg dah start kira gerakkan baby kan , boleh tau mcm mna nak kira gerakkan baby dalam 1jam tu kalau dia gerakk bykk kali dkira skali ke atau kena tggu jam strusnya 😅 biasa baby jarang gerak siang kdg tendangan halus2 je , risau pula sbb 2 3 jam skali gerak . Maaf sy first baby trma kasih #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

First, mummy boleh try guna Kick Counter dekat app theAsianparent. boleh keep on track daily. nak tahu berapa kali tu, kalau dalam range 1 jam banyak kali tendang atau gerak, anggap dalam 2-3 kali je. then tengok pulak next hour.

saya pun bakal first baby..26hb ni baru kene kira..tekun dengar nurse terangkan pasal kiraan..yg saya faham dlm buku pink tu dah tulis masa selang 30 minit.. dlm 30min tu kalau byk gerak kire sekali je..

Interval 30 minit. Dlm 30minit, klu gerak byk kali dikira 1 kali. Jadi sejam 2kali shj.