Ada minor contraction Tapi xde pembukaan.

Mommy boleh share your tips ke untuk mempercepatkan urusan labor nie. Saye 37week plus sekarang. #firsttimemom #firstbaby #advicepls #firstmom #ingintahu

6 Balas

Hi mommy. Petua sya, bykkan berjalan, buat aktiviti yg ringan2. At least jgn trlalu lama duduk/baring. House chores mcm biasa just jgn angkat yg berat2. Skg sya akan buat aktiviti bejalan itik dlm swimming pool sekali seminggu, naik turun tangga dan tidur secara mengiring. Pengalaman 1st brsalin anak pertama pd tahun 2020, contraction kuat dr 10pm dan 3 jam lepas tu anak dah lahir 🙏

2y ago

It's okay sis. That's normal sbb kandungan kita makin besar

pergerakkan squad saya follow step ni, Alhamdulillah sgt membantu semasa hendak bersalin.. jaga pernafasan sgt penting semasa hendak bersalin https://youtu.be/bYw5v6smUIE

waktu solat tu kan lamakan bersujud..pastu buat jalan itik, ketuk ketampi, bnykkn berjalan..jgn lupa makan kurma utk tenaga waktu nk bersalin ya

2y ago

Keputihan kot ni. Nak beranak nanti akan pecah air ketuban.

follow 🤣 https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

Cuba banyakkan berjalan dan buat jalan itik. Selebihnya berdoa moga dipermudah bersalin ya

2y ago

Yes yes betul.. tengah jalan nie

Banyakkan jalan. Buat senaman kupu kupu. Squad. Selalu bersama suami.

2y ago

Mcm mana sis blh tahan utk bsama suami ya? Sy smnjk dh sarat ni jarang sbb rasa ngilu. Kadang sy yg pujuk husband tp husband pulak yg takut baby kenapa napa.