Tali pusat baby

Mommy, bila tali pusat baby akan putus sendiri ya. Sbb dh 14 hari, harini tali pusat baby x putus lagi. Sya agak risau lak. Lama betul nak putus. Mak mertua asyik tanya2 je. Bila nak putus..bila nak putus. Dah la kita ni berpantang sendiri dekat umah. Husband dah naik keje selepas 1 minggu jaga saya dan baby. Org tukang urut. Yg mandi kan baby kata tali pusat dh kering. Tp x putus2 lak tali pusat nya😌😌😌😌ibu dia terlebih risau. Mohon Bantuan ibu2 dekat sini..sila tunjuk ajar.. ##firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Hi, maksimum 3 minggu untuk tali pusat luruh. Lebih dari 3 minggu, awak kena jumpa doktor.

baby Sy ngam2 14 hari bru putus..

1y ago

isi je ubat pusat tu tiap Kali tukar pampers dan mandi .