baby baring mengiring.

hi mommy.. bahaya tak baby saya suka baring mengiring. kalau saya betulkan mesti dia buat balik. mengiring + lekuk badan. saya betulkan banyak kali sampai baby terjaga. kesian dia. tapi tu la risau juga. bahaya ke mommy?

2 Balas

Bayi berapa bulan? Dah boleh mengiring sendiri dan membalikkan badan semula ke Kalau dah boleh mengiring sendiri dan telentang semula, boleh.. sebab kalau dia lemas dia boleh telentangkan diri semula Kalau belum boleh atau tak aktif untuk mengiring+telentangkan badan sendiri, bahaya jika tidak dipantau

8mo ago

Kalau dah boleh sendiri.. boleh je dia tidur ikut posisi selesa dia. Cuma pantau je sesekali… 4months dah besar hehehe dia ada posisi selesa dia dah 😄

umur berapa? bahaya kalau leher dia masih lembik sebab takut nanti dia tak larat nak angkat kepala. risiko SIDS.

8mo ago

umur baby sekarang 4bulan. da pandai angkat kepala da. cuma saya risau sekarang macam macam kes