Anak tolak susu

Hi mommy, anak sy 1 tahun..mmg jenis kuat makan n susu, demam ke sakit susu tetap banyak since baby, tp start malam smlm badan dedar n tolak susu .. Sy try bg susu full cream kotak pun dia tak nak, puas paksa dah. Now air masak je dia nak + makanan sup2..tp sikit je.. Knp ye agak2?? Sbb tukar susu formula ke? Sy baru tukar tapi dah tin kedua so far okay je mula2..Ke nak tumbuh gigi lagi ? Buntu n risau tgok anak. #ingintahu #bantujawab #Sharing_dong_Bund

2 Balas

Mungkin anak kurang sihat… dia rasa tak sedap badan, takda selera, perut tak selesa ka… atau masalah cacing… kalau risau sangat better bawak jumpa doctor check… Sebab anak2 ni kalau taknak makan taknak susu mungkin something wrong… Atau mungkin dia nak tukar peel sebab tukr tahun kaa…

4w ago

Itulah, sy cuba bawa ke dr..terima kasih mommy