Suntikkan perancang

Mommy, anak i yang first czer. Lepas tu i nak gap kan kelahiran, so i ambik suntikan perancang. Terlebih dahulu, i just tau suntikan perancang tu better compare to makan pil, iucd and implenon dari kawan-kawan i yg czer jugak. After 4 month i baru perasan, rambut i kerap sangat gugur sampai husband pun tegur sbab banyak sangat yg gugur n jatuh kat lantai. Boleh tak i nak tahu, macam mana ibu yg czer and ambik suntikkan ni tangani isu macam tu eh? Ada ambik apa2 supplement ke?#ingintahu #bantusharing #firstmom #firstbaby

3 Balas

Sebenarnya, normal rambut gugur pada bulan ke-empat bersalin sebab hormon estrogen berkurangan tak kisah samada ambil apa jua perancang atau tidak. Cara saya atasi dengan potong rambut pendek dan guna syampu dan conditioner sesuai. Bulan ke 7 bersalin, anak rambut dah melebat. Syukur.