tip cepat bersalin atau buka jalan

Hi mommy.. ade tip x ...bg cepat buka jalan.. skg xde lg tanda.. selagi mgeras berjam2 then ok... tapi xde tanda kuar drah.. air ketuban pecah..tdo plak.. kne tdo tegak kan badan mcm tdo duduk...mgiring je .. baby mengeraasss..

1 Balas

tips tu banyak..kena banyakkan bjalan..naik turun tangan..jalan itik..tapi tu semua atas nasib kita cepat atau lambat bsalin..sya kena induce masa 38w..masuk ubat sebijik je alhamdulillah hari yg sama bsalin.ada yg dekat ward u dah 2,3 hari masuk ubat masuk belon kesana kesini diorg bjalan tak jugak bsalin.last2 kena czer sebab dah lama sgt..bila tiba masanya kluar lah bby tu..bykkan berdoa semoga dipermudahkan urusan.😊