LAST PERIOD TDK SAMA DGN HASIL SCAN

Hello mommy, ada x mcm saya . Kalau ikut last period skrg 37w .. tapi dalam scan baru 35w .. so, kalau ikut period due 15.10.22 .. Tp scan 31.10.22 .. mana satu nak ikut yaa ?? Takut tiba2 baby nak kluar .. #firstchild

2 Balas

ikut tarikh scan, sbb boleh jd ovulation lewat.. tp due date biasanya ditentukan daripada tarikh scan yg dapat ukuran baby yg 1st, bukan yg dah 3 4 bulan atau dah dekat nak bersalin.. dari anggaran saiz baby yg 1st tu jugak Dr akan tentukan baby ada progress ke tak..

2y ago

okayyy, thank you respon ..

klau sis ingat wktu priod sis..wktu priod sis yg btul..scan tu normal je mcm tu 🤭 mcm sya msa scan 30w tak silap dlam tu bleh jd 28w ..scan 32w jadi 33w kat gmbr scan ..normal je ye ..

2y ago

okayy sis .. thank you respon .