Fasa anak tolak makan

Mommy ada tips tak ataupun resepi untuk fasa baby tolak makan 🥺🥺#ingintahu #bantusharing

1 Balas

umur anak berapa bulan? kalau dah 9 bulan ke atas boleh tukar tekstur kasar sikit @ nasi lembik. buat finger food spt fries, pancake, keledek rebus. anak sy dulu masa 9 bulan, masa dia xnak makan, sy offer nasi goreng, banyak pula dia makan.tekstur nasi mcm org dewasa dah 😅

3y ago

oh...kalau macam tu, puan teruskan offer makanan tu..bagi je makan, dia makan sikit2 tapi kerap. kena pelbagaikan menu.mungkin nasi dia mkn sikit2, lps tu offer buah pula, ptg bg lempeng ke,cucur bilis..pastu malam, bg nasi lg sekali atau pasta, bihun,mee.. kena pelbagaikan jenis.