Bersalin di HSA (JOHOR)

Hi mommy. Ada tak sesiapa dalam ni pernah bersalin kat HSA? Pertanyaan saya mcm mana nak mohon stay kat ward kelas atas yang beraircond? Saya dah bersalin tiga kali kat HSA tp selalu dapat ward kelas 3 yang cuma ada kipas. Suami saya bukan kerja gov, kalau nak mohon ward kelas atas kena booking ke? Thanks

2 Balas

Saya uruskan GL gov staff yg bersalin via HRMIS since 2022 di JB. So far even my staff sendiri yg GL stated first class tp tetap tak dpt kt HSA tu & semua duduk 3rd class sebab ward tu lama dah dikosongkan sampai MB pergi visit dulu pertikai kenapa kosongkan tp their excuse was staff shortage. Recently dgr dorang tgh tambah baik ward tu tp taktau til when. By right anyone can booking tp subject to availability. Time saya bertugas utk staff kt Batu Pahat okay je staff bersalin ward first class Hospital S. Nora Ismail

2mo ago

ohh ok baik2. td try search information kat tiktok 😅 ada yg share pengalaman baru lepas bersalin situ, katanya ward hsa masih dlm renovation. suami pun xboleh temankan. rasanya xdpt la merasa ward kelas atas 😅 hehe thank you sis share pengalaman sis 😊

semua memang auto dimasukkan wad kelas 3. kalau ada GL boleh minta kelas 2. rasanya boleh je kot sis minta wad kelas 1 atau 2 masa pendaftaran namun tetap bergantung pada kekosongan katil

2mo ago

ohh ok baik2. thank you