EBM

Hi mommies.Wanna ask ade tak mommies just beli Mini Bar ni je nak simpan EBM? Mind share with me? Thank youuu ❤️

EBM
4 Balas

sy pun simpan susu dlm ni.. memang khas untuk susu je, xcampur dgn ape2. Biasanya bole tahan untuk seminggu. Bagi sy okay la..sbb sy bekerja, mmg akan selalu klua masuk stok susu 😅. nak hantar kat pengasuh, so simpan susu pun xlama. Tapi kalau awak nak simpan susu untuk jangka masa yg lama..berbulan2 mcm tu. simpan dalam mini bar ni xsesuai. 😊

5y ago

Sy pon bekerja.. sekrg ank second. dulu anak first mmg beli deep freezer tp rezeki x byk.. mmg mengais sgt.. beli mmg utk susu je.. lastly jual kt org.. dh la jarg pakai. rase terkilan sgt sbb jual... anak second ni rezeki byk pulak.tp tu la terpikir nk beli ni je sbb stok susu akan keluar masuk.. nanti tak terpakai lagi..btw thanks mommy for ur feedback

Better laburkan sikit beli freezer.. utk 100liter xsilap bru 300-500 je. Sbb kalau taruk freezer blh thn sampai 6bulan. So masa pantang boleh la kumpul stok susu

5y ago

baiklah. thank youu

Mini bar takde freezer kan? Boleh simpan few days je kalau mcm ni

freezer mini bar kecil je ruang .