GBS SELEPAS BERSALIN

Hi mommies, Sy nk tnye, ade ke mommies2 kt sini yg dpt tahu ade gbs lps bersalin? tibe2 lps bersalin baby sngkut gbs, ade tak penglmn mcm ni? Mse mengandung tk de symptoms gbs pun. Just keputihan je n tk bau, gatal etc.. mcm mana dr detect kt baby ya? Risko ke kt baby? Sy risau kalau jdi apa2 kt baby.. sbb sy ad bgitau nurse psl keputihn. Tpi dia kata normal je sbb tk gatal n bau. Tpi bila sy bce2 ade je gbs tk de symptoms. Mcm mana yaa, sy dh 38w.. mkin kerap pulak keputihn ni keluar😭baby kene warded ke kalau sngkut gbs😭 mcm mana kalau dr pon tk dpt detect kt baby n lmbt on antibiotics.. risaunyaaaa😭 Kalau mommies ade pengalamn mcm sy tolong share please🙏sy nk tau texture nya mcm mana. Sme tk mcm sy. Btul ke ni gbs. Thank youu. #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

GBS SELEPAS BERSALIN
19 Balas

pglman sy ..brslin nrmal sbb ad gbs nnt 2hri ank kena tahan nicu sbb on antibiotik.. ank ke2 czer sama juha 2hri on antibiotik..asing slma 2hri..

klu ank sy msuk wad scn 5hri kna msukkn antibiotik..ibu plk spnjng proses brsalin doc akn on antibiotik stiap 4jam

Mcm saya gi terus klinik swasta ambik sampel keputihan tu, dkt kk saya lmbat ambik tindakan, just bagi ubat insert je

2d ago

@Mira, saya checkup kat hospital swasta. HVS + antibiotic + checkup routine = RM350. Awak boleh call admin klinik yang awak nak pergi tu. Tanya roughly bill berapa.

Minta je doc cek ada gbs ke tak. Saya dulu minta utk cek ada gbs ke tak utk confirm kan kerisauan saya.

Awak boleh je berkeras untuk mintak swab. Tapi kalau ada bajet lebih, buat seab dekat swasta

hanya doktor je boleh sahkan gbs ke tak. kena pergi klinik buat swab

7d ago

RM berapa klu di swasta?

sya dlu kluar keputihan campur coklat2 trus cek dkt swasta jee ..

awak dah pg jumpa doctor? klu blm pg jumpa doctor dl

Kna amek injection xslp